Hur allt började

Hej och välkomna hit! Jag är lite ovan med att blogga men jag ska göra mitt bästa med att uppdatera här. Jag tänkte börja med att presentera mig och tala om hur hela idén med  Blomsterlycka gård skapades. Jag heter Alexandra Lorenz och driver Blomsterlycka Gård. Vem är jag då? Jag är en blomstergalen dalkulla (rumpmas heter det när man bor i södra dalarna) som har flängt runt i världen och jobbat som fotomodell i 7 år. För cirka 1,5 år sedan köpte jag en gård tillsammans med min sambo Filip i södra dalarna, jag flyttade hem igen. När jag lämnade Sverige för min första modell resa till Milano var jag helt säker på att jag skulle älska storstadsmiljön, tempot, alla människor, ja allting som hör till när man bor "mitt i smeten"! Det var en otrolig upplevelse att få resa och se världen och det är jag  så tacksam för, men var min plats mitt i en pulserande storstad? Svar nej. Längtan efter att få leva närmare naturen växte sig större för varje dag som gick. Efter stor påfrestning med för högt tempo och för lite återhämtning sa min kropp tillslut stopp. Jag behövde göra en förändring i mitt liv som jag nog egentligen hade vetat om ett tag. När jag kom hem till Sverige igen utbildade jag mig till avspänning och stresspedagog samt Medicinsk Yoga Instruktör. Jag hittade olika verktyg för att läka min kropp på ett naturligt sätt.

Jaha, men varför blommor undrar ni nog säkert nu. Jag har alltid älskat blommor, i alla dess former. Men jag visste nog inte hur mycket förens jag köpte en gård med stora odlingsmöjligheter. För mig var det självklart vad jag ville göra med våra åkrar, jag ville odla blommor! Jag mår så otroligt bra av att vara ute i naturen. Naturen fungerar som en viktig källa till avkoppling i en annars ofta stressig tillvaro. En naturlig källa till lugn och ro helt enkelt. Jag försöker att odla utan att stressa mig själv eller naturen. Att få strosa runt i en blomsterodling och plocka sin egna bukett är något alldeles extra. Känna dofterna, få vara kreativ, välja dom blommor som man själv tycker är vackrast, fylla på med energi och inspiration! Jag vill dela den här upplevelsen med er för den är helt fantastisk!  

För mig är det viktigt att värna om miljön och vi använder oss enbart av naturliga metoder. Ett stort bonus med blommorna är alla bin, humlor och fjärilar som lockas av doften. Vi odlar utifrån säsong och använder oss utav material från naturen som finns tillgängligt där och då. Varje årstid bjuder på något fint.

Blomsterlycka Gård kommer att öppna vår/sommar 2021. Vi har så mycket drömmar och vi är så förväntansfulla på framtiden! Jag håller på att utbilda mig till trädgårdsmästare och tar in och lär mig så mycket jag bara kan! Vi kommer att odla många olika sorters sommarblommor. Det kommer att vara lokalt , småskaligt och giftfritt! Jag kommer att uppdatera här på hemsidan och sociala medier allt eftersom! Så ni är välkomna att kika in här om ni är nyfikna på att följa vårat renoveringskaos och uppbyggande av Blomsterlycka Gård! 

Vi ses i sommar!! 

Varma hälsningar
//Alexandra 
WhatsApp Image 2020-11-16 at 134437jpeg